• ___________________________________

________________________________________________________________________

In de workshop Social Choreographic begeleid Klaas Devos een groep om een voor heng kende plek opnieuw te ervaren en deze ervaringen te delen met passanten. Aan de hand ademhalingsoefeningen en eenvoudige waarnemingsopdrachten begeleiden we de groep om de grenzen van hun waarneming en ervaring van deze gekende omgeving in vraag te stellen. De herinterpretatie leidden op hun beurt tot dialogen, groepsgesprekken, tekeningen, en bewegingsparcours.

In het tweede deel van de workshop creƫren we een collectief map die uitdrukking geeft aan de ritmes, richtingen, parcours en persoonlijke ervaringen die we verzamelden. Deze collectieve map hertekend de gekende plek aan de hand van minimale symbolen die worden in groep aangebracht met versterkte kalk op een horizontale en/of verticale binnen- en/of buiten locatie.

De tekeningen worden aangebracht in versterkte kalk. Deze tekeningen zijn bij voorkeur in wit, het is mogelijk om in kleurpigmenten te gebruiken. De tekeningen zijn niet resistent: afhankelijk van de weersomstandigheden en de passage blijven ze twee tot drie weken zichtbaar.

De workshop wordt afgesloten met een openbaar deelmoment van het project.
-> Beeldmateriaal uit een vorige reeks.

________________________________________________________________________

http://www.klaasdevos.eu/files/gimgs/th-163_Arrowsparrow kopie.jpg